En sak du kommer märka när du börjar med SUP är att det är inte särskilt kompakta brädor. En stand up paddle board har enormt stor volym för att vara så stabil som möjligt – och jämfört med en vanlig surfbräda är skillnaden väldigt stor (även om en longboard för surf absolut också kan ha hög volym).
Den andra anledningen till varför en SUP tar så stor plats är att den rullas ihop och inte viks på mitten som till exempel uppblåsbara kajaker ofta kan.

Red Paddle Co Compact 9,6
Det finns dock ett undantag från denna regel. Red Paddle Co som är en av de allra mest populära tillverkarna av högkvalitéts-SUP har lanserat en bräda som är 9,6″ long – alltså en fullängdsbräda men som går att vika på mitten innan den rullas ihop och därför blir hälften så stor som en vanlig sup och går ner i en väska som funkar som handbagage både sett till vikt och storlek.

Denna sup levereras också med en femdelad paddel som gör att hela paketet blir enormt kompakt sammantaget. Om du vill flyga med din sup är detta förmodligen det bästa alternativet.

Om du vill köpa en Red Paddle Co Compact 9,6 i Sverige finns de att köpa hos Kajaktiv för 13999 kr eller hos Surfspot för 13999 kr