Hydroforce är en populär billig SUP

Det finns ganska många billiga SUP på marknaden, men det är värt att ha koll på kvalitén innan du slår till på en sup kring 2000 kronor – eftersom det ofta går att köpa något väldigt mycket bättre för runt dubbla priset.

Aqua Marina gör en hel del SUP som håller bra prisnivå och säljs på många ställen i Sverige.

SUPar är dels gjorda av ganska mycket material, innehåller mycket avancerad teknik, och kommer dessutom med flera tillbehör som väska, paddel, pump och så vidare. Alla dessa delar kostar och därför är det värt att tänka en gång extra innan man köper en väldigt billig SUP. Kvalitéten kommer att bli lidande någonstans.
Med det sagt går det att köpa SUP för runt 2500 kronor och få en helt användbar bräda.
Börja med att titta på sportbutikerna Intersport, Stadium och liknande. Därefter finns det även SUP att köpa på Clas Ohlsson, Jula och Bauhaus.

Jag har själv en SUP från Hydroforce som kostade cirka 3000 kr och tycker den fungerar alldeles utmärkt. Det som är sämre är tillbehören. Både paddeln och väskan som följde med var verkligen inte bra. Jag har fått köpa en ny väska för cirka 600 kronor och en ny paddel för 1000 kr – alltså blir totalpriset 4600 kr i slutändan.

Så om du vill köpa en billig SUP – se upp med tillbehören som medföljer och dubbelkolla att allt fungerar så fort du packar upp din bräda.